dijous, 17 de gener del 2013

Una nova forma d'aprendre, LA PISSARRA DIGITAL!

Hola Bloggers! 


Avui parlarem sobre una nova eina d'aprenentatge que cada vegada és més utilitzada als centres educatius, es tracta de la Pissarra Digital i la Pissarra Digital Interactiva (PDI). És una bona eina per a que els nens i nenes aprenguin d'una forma més dinàmica i interactiva, i que d'aquesta manera les classes siguin més amenes i així intentar que els i les alumnes no puguin arribar a avorrir-se.

Aquesta pissarra té diferents característiques, utilitats i avantatges.

Hi ha dos tipus de pissarra digital, les quals no hem de confondre.


  • Pissarra digital:  Sistema tecnològic integrat per un ordinador i un videoprojector que permet projectar a la pissarra continguts digitals de gran format. Gràcies a elements com el ratolí i el teclat es pot interactar sobre les imatges projectades. 
  • Pissarra Digital Interactiva: El professor/a fa les anotacions que vol a la superfície de la pissarra. Es tracta d'una pantalla que pot tenir diferents dimensions; els elements que la formen són una pissarra connectada a un ordinador (preferiblement amb connexió a internet) i aquest a un videoprojector que es converteix en una gran eina en l'àmbit de l'ensenyança. Gràcies al llapis interactiu, un dels elements més importants d'aquesta PDI, podem utilitzar totes les funcions de la  pissarra, s'hi combinen l'ús de la pissarra convencional amb tots els recursos dels sistemes multimedia i de les TIC.
    • Amb això podem definir la diferència que hi ha entre la PD i la PDI: A la PDI es pot interactuar directament sobre la superfície de la pissarra, aquesta aporta la interactivitat i disponibilitat d'infinits recursos de les TIC amb els avantatges de la pissarra tradicional.
Les PDI tenen diferents usos (entre d'altres): 
  • El professor/a por recolçar les seves explicacions utilitzant la PDI per buscar materials multimèdia (imatges, vídeos, pàgines web, notícies, jocs) que ajudin a fer més entenedores aquestes explicacions.
  • Realitzar treballs i exercicis col·laboratius.
  • L'alumne pot interactuar directament amb la superfície de la pissarra gràcies al llapis interactiu, el teclat o altres eines que composen aquesta pissarra.
  • Si la pissarra està connectada a connexió Internet es poden buscar activitats i jocs per tal que les classes siguin més dinàmiques. 
  • Realitzar videoconferències i d'aquesta manera fer que els nens i nenes puguin arribar a conèixer altres cultures. 
  • Corregir de manera col·lectiva exercicis a l'aula. 

Aquest tipus de pissarra també té avantatges:

  • Són més netes que les pissarres tradicionals ja que la tinta utilitzada és digital i per tant no embruta res. 
  • Els nens tenen més possibilitats de participar a l'aula.
  • El professor pot tenir més materials gràcies a activitats i jocs que poden trobar a pàgines web com http://alexandria.xtec.cat/, on es poden descarregar activitats per fer a l'aula.
Per acabar, us deixem uns vídeos per a què veieu com s'utilitza aquesta pissarra: 
Com a futures mestres pensem que és una bona eina per utilitzar a classe ja que, com hem dit anteriorment, té molts usos i avantatges i un dels més importants és el fet que els i les alumnes poden participar i interactuar directament amb la superfície de la pissarra i així fer les classes més dinàmiques. 

Esperem que us digui d'utilitat conèixer aquesta eina.

Fins aviat bloggeers!! :)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada